27 June 2013

Rabarber hit och dit!

Konstig växt - nej inte alls! Detta är en av våra mest förekommande
växter i trädgården och heter rabarber!
Gör god saft eller paj av den och här nedan kommer
det recept på rabarber kräm!
Utsökt!


Snabb rabarberkräm gör du så här:

Plocka de yngsta plantorna från roten och skär av bladen de ska du inte använda till detta.
Skala bort det yttersta skiktet och skär i slantar.
Koka upp vatten och socker och lägg i rabarbern.
Blanda lite potatismjöl i ett glas vatten och rör ner det sakta i en stråle och under omrörning så att smeten tjocknar något.
Låt koka några minuter tills stjälkarna har löst sig och allt blir till en härlig kräm!
Servera ljummen eller kall med mjölk eller en klick grädde eller varför inte med hemmagjord vaniljglass, se tidigare inlägg!
Smaklig spis!

Det du ser i mitten på plantan är själva blomman i sitt tidigaste skede och ska inte ätas alls!