Får du pasta över från lunchen eller middagen så släng den inte för här kommer ett tips på snabbt tillagad rätt!
Du kan börja med cirka 1 l kokt pasta och det andra anpassar du efter eget eller gästernas tycke och smak. Denna mängd borde räcka till 2 personer och du kan öka mängden efter hur många det är som ska äta.
Blanda i vad du själv vill och utöver det behöver du riven ost, fetaost, vitlök, krossade tomater, fräska tomater, olika sorter kryddor, grädde.
Smörj en ungssäker form med smör eller margarin och fyll den med den kokta pastan. Blanda krossade tomater med hackad vitlök, basilika och persilja.
Har du överblivet kött såsom köttbullar, kyckling eller svamp så kan du blanda i det också - tänk bara på att alla tillsatserna ska vara tillagade innan annars hinner de inte bli klara.
Häll allt över pastan och fyll på med lite flytande grädde och fetaost och täck sedan med riven ost av den sort som du gillar bäst. Dekorera med färska skivade tomater.
Stoppa allt i ugnen i 200 grader i cirka 15 minuter eller tills osten fått fin färg.
Njut!
Vi kallar denna rätt för no-name gratäng! Den är mycket god och här har kocken täckt den med skivad ost innan rätten stoppades in i ugnen! Och dekoretat med torkad oregano innan servering! |